Науково-дослідна робота кафедри
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи (Дивитись загальний перелік тем на сайті КПНУ) | |||||
№ | Тема | Завдання | НПП | Замовник | Результат |
1. | Історико-культурні, географічні та економічні аспекти розвитку туризму та гостинності на Хмельниччині | Дослідити історичні аспекти розвитку туризму та гостинності на Хмельниччині.
Описати культурно-дозвіллєві аспекти розвитку туризму та гостинності на Хмельниччині. Розглянути географічні та рекреаційні аспекти розвитку туризму та гостинності на Хмельниччині. |
Буторіна В.Б. Веселовська Т.Є. Ковтуник І.І. Марусей Т.В. Олійник О.С. Опря БО. | УкрІНТЕІ | Наукові
публікації Колективна монографія |
Проаналізувати економічні аспекти розвитку туризму та гостинності на Хмельниччині. | Хоптяр А.Ю. | ||||
2. | Розвиток туристичних та готельно-ресторанних регіонів Хмельниччини та України | Дослідження особливостей розвитку туристичних та готельно- ресторанних регіонів України та їх лікувально-оздоровчої інфраструктури | Олійник О.С. | Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка | Статті, тези |
3. | Особливсті розвитку туризму в Україні: релігійні та історичні аспекти | Дослідити історичні передумови формування релігійного туризму в Україні.
Охарактеризувати основні релігійні та історичні об’єкти, що приваблюють туристів. Визначити основні регіони України, перспективні для розвитку релігійного туризму. Вивчити вплив культурно- історичних пам’яток на популяризацію туризму. Розробити рекомендації щодо створення нових туристичних маршрутів на основі релігійних і історичних аспектів. |
Опря Б. О. | Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка | Статті та тези |
4. | Влада, суспільство, ментальність в українських губерніях Російської імперії на п. ХХ ст.: соціокультурний та антропологічний виміри | Проаналізувати політичну структуру та механізми управління в українських губерніях на початку ХХ ст. Визначити вплив імперської влади на формування ментальності місцевого населення. Дослідити соціокультурні особливості життя різних верств населення в українських губерніях. Вивчити роль релігії та традицій у формуванні суспільної свідомості в цей період. З’ясувати специфіку взаємин між владою та суспільством у контексті соціальних трансформацій початку ХХ ст. Вивчити культурні та освітні ініціативи як інструменти імперської політики в регіоні. Проаналізувати особливості міжетнічних та міжкласових відносин. З’ясувати антропологічні аспекти суспільного життя, пов’язані з ідентичністю українців в умовах імперії. | Опря БО. | Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка | Статті та тези |
5. | Меморіальний туризм та його розвиток на Поділлі | Продовжити дослідження проблем і перспектив меморіального туризму в Україні. | Хоптяр А.Ю. | Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка | Статті, тези доповіді |
6. | Інноваційні ресторанні технології в українській гостині | Дослідити оригінальну кулінарну спадщину та живу традицію української нації. Застосування інноваційних підходів в організації ресторанного сервісу для ознайомлення з гастрономічною спадщиною Поділля. | Веселовська
ТЄ. |
Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка | Статті, тези |
7. | Розвиток туристичної інфраструктури в Україні | Дослідити транспортну інфраструктури туризму в Україні та на Хмельниччині. Проаналізувати географічні передумови розвитку туристичної інфраструктури України та Поділля. | Ковтуник І.І. | Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка | Статті, тези |
8. | Тенденції розвитку ринку туристичних послуг в Україні | Проаналізувати ринок туристичних послуг України та Хмельницької обл. Дослідити потенціал підприємств туристичного міжгалузевого комплексу України. Розглянути стан сфери дозвілля України і Хмельницької обл. | Буторіна В.Б. | Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка | Статті, тези |
9 | Інноваційні технології туризму та індустрії гостинності | Розкрити інновації у соціально-культурному сервісі та туризмі з використанням досвіду вітчизняних та зарубіжних досліджень, особливості інноваційних процесів, а також еволюційні зміни у цих галузях. Розглянути функції інновацій та управління інноваційною діяльністю у туризмі та гостинності, принципи сталого розвитку туризму, методи оцінки економічної ефективності інновацій, вплив науково- технічного прогресу у суміжних з туризмом галузях на нововведення у туристській діяльності. | Марусей Т.В. | Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка | Статті, тези |