Науково-дослідна робота кафедри

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи (Дивитись загальний перелік тем на сайті КПНУ)
Тема Завдання НПП Замовник Результат
1. Історико-культурні, географічні та економічні аспекти розвитку туризму та гостинності на Хмельниччині Дослідити історичні аспекти розвитку туризму та гостинності на Хмельниччині.

Описати культурно-дозвіллєві аспекти розвитку туризму та гостинності на Хмельниччині. Розглянути географічні та рекреаційні аспекти розвитку туризму та гостинності на Хмельниччині.

Буторіна В.Б. Веселовська Т.Є. Ковтуник І.І. Марусей Т.В. Олійник О.С. Опря БО. УкрІНТЕІ Наукові

публікації

Колективна

монографія

 

Проаналізувати економічні аспекти розвитку туризму та гостинності на Хмельниччині. Хоптяр А.Ю.
2. Розвиток туристичних та готельно-ресторанних регіонів Хмельниччини та України Дослідження особливостей розвитку туристичних та готельно- ресторанних регіонів України та їх лікувально-оздоровчої інфраструктури Олійник О.С. Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка Статті, тези
3. Особливсті розвитку туризму в Україні: релігійні та історичні аспекти Дослідити історичні передумови формування релігійного туризму в Україні.

Охарактеризувати основні релігійні та історичні об’єкти, що приваблюють туристів. Визначити основні регіони України, перспективні для розвитку релігійного туризму. Вивчити вплив культурно- історичних пам’яток на популяризацію туризму. Розробити рекомендації щодо створення нових туристичних маршрутів на основі релігійних і історичних аспектів.

Опря Б. О. Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка Статті та тези
4. Влада, суспільство, ментальність в українських губерніях Російської імперії на п. ХХ ст.: соціокультурний та антропологічний виміри Проаналізувати політичну структуру та механізми управління в українських губерніях на початку ХХ ст. Визначити вплив імперської влади на формування ментальності місцевого населення. Дослідити соціокультурні особливості життя різних верств населення в українських губерніях. Вивчити роль релігії та традицій у формуванні суспільної свідомості в цей період. З’ясувати специфіку взаємин між владою та суспільством у контексті соціальних трансформацій початку ХХ ст. Вивчити культурні та освітні ініціативи як інструменти імперської політики в регіоні. Проаналізувати особливості міжетнічних та міжкласових відносин. З’ясувати антропологічні аспекти суспільного життя, пов’язані з ідентичністю українців в умовах імперії. Опря БО. Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка Статті та тези
5. Меморіальний туризм та його розвиток на Поділлі Продовжити дослідження проблем і перспектив меморіального туризму в Україні. Хоптяр А.Ю. Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка Статті, тези доповіді

 

6. Інноваційні ресторанні технології в українській гостині Дослідити оригінальну кулінарну спадщину та живу традицію української нації. Застосування інноваційних підходів в організації ресторанного сервісу для ознайомлення з гастрономічною спадщиною Поділля. Веселовська

ТЄ.

Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка Статті, тези
7. Розвиток туристичної інфраструктури в Україні Дослідити транспортну інфраструктури туризму в Україні та на Хмельниччині. Проаналізувати географічні передумови розвитку туристичної інфраструктури України та Поділля. Ковтуник І.І. Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка Статті, тези
8. Тенденції розвитку ринку туристичних послуг в Україні Проаналізувати ринок туристичних послуг України та Хмельницької обл. Дослідити потенціал підприємств туристичного міжгалузевого комплексу України. Розглянути стан сфери дозвілля України і Хмельницької обл. Буторіна В.Б. Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка Статті, тези
9 Інноваційні технології туризму та індустрії гостинності Розкрити інновації у соціально-культурному сервісі та туризмі з використанням досвіду вітчизняних та зарубіжних досліджень, особливості інноваційних процесів, а також еволюційні зміни у цих галузях. Розглянути функції інновацій та управління інноваційною діяльністю у туризмі та гостинності, принципи сталого розвитку туризму, методи оцінки економічної ефективності інновацій, вплив науково- технічного прогресу у суміжних з туризмом галузях на нововведення у туристській діяльності. Марусей Т.В. Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка Статті, тези