Наукова робота зі студентами
Збірник матеріалів за результатами VІIІ науково-практичної конференції студентів та молодих вчених «Сталий розвиток України: проблеми і перспективи». Електронне наукове видання / [редкол.: І. В. Ящишина (гол. редкол., наук. ред.)]. – Кам’янець-Подільський : Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2020. – 227 с.
- Марущак М. Моніторинг застосування менеджменту в туристичній індустрії Хмельницької області
- Стандрійчук І. Роль виставкового маркетингу в туризмі
- Богутський М. Країнознавчі аспекти ділового туризму
- Бучковська К. Зарубіжний досвід розвитку ділового туризму
- Дяконюк М. Гарячі тури в туризмі
- Кавунець А. Організація домашнього самодіяльного дозвілля
- Ковальова М. Особливості організації та проведення наукових ділових заходів
- Козак Б. Історія і сучасні тенденції ділового туризму
- Конторіз А. Сучасні тенденції розвитку медичного туризму в Україні
- Костинюк А. Діловий туризм в Україні: основні проблеми розвитку та шляхи їхнього вирішення
- Конторіз А. Туристичний імідж Львівщини
- Луцков Ю. Сучасні аспекти гостинності в Україні
- Мазій К. Досвід організації світового ділового туризму
- Марійчик М. Сучасна класифікація ділового туризму
- Марущак М. Буддизм як феномен релігійного туризму
- Махун С. Розвиток релігійного туризму в Україні
- Нікіфорова К. Розвиток сфери гостинності в європейських країнах у ХХІ ст.
- Пасько О. Тенденції розміщення туристів в регіонах України
- Родимюк Т. Стан розвитку туристичної галузі у Вінницькій області
- Скоцеляс К. Діловий туризм в Україні: стан і проблеми розвитку
- Смоляк А. Тенденції розвитку туристичного ринку України
- Сорока І. Значення MICE-туризму та перспективи його розвитку
- Стандрійчук І. Вплив туристичної інфраструктури на довкілля
- Пасько О. Туризм як чинник збереження національної держави в умовах глобалізації
- Наукова конференція студентів і магістрантів за підсумками НДР у 2019-2020 навчальному році (23-24 вересня, КПНУ).
Підсекція Туризму
(аудиторія 203 економічного факультету)
Керівник: Баженова С. Е., доктор історичних наук, професор
Секретар: Пасько О. А., магістрантка 1 курсу економічного факультету
- Туризм як чинник збереження національної держави в умовах глобалізації.
Пасько О. А., магістрантка 1 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Баженова С. Е., доктор історичних наук, професор.
- Дослідження ринку функціональних напоїв з використанням дикоросів.
Петрук В., студент 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Веселовська Т. Є., кандидат технічних наук.
- Особливості надання послуг харчування у шкільних турах.
Рудзік Л. М., магістрантка 2 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Веселовська Т. Є., кандидат технічних наук.
- Вегетаріанство – виклик кулінарному мистецтву.
Шерстюченко В., студентка 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Веселовська Т. Є., кандидат технічних наук.
5. Країнознавчі аспекти ділового туризму.
Богутський М. А., студент 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Марусей Т. В., кандидат економічних наук, доцент.
6. Зарубіжний досвід розвитку ділового туризму.
Бучковська К. Ф., студентка 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Марусей Т. В., кандидат економічних наук, доцент.
7. Особливості організації та проведення наукових ділових заходів.
Ковальова М. О., студентка 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Марусей Т. В., кандидат економічних наук, доцент.
8. Історія та сучасні тенденції ділового туризму.
Козак Б. Р., студент 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Марусей Т. В., кандидат економічних наук, доцент.
9. Діловий туризм в Україні: основні проблеми розвитку та шляхи їхнього вирішення.
Костинюк А. В., студентка 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Марусей Т. В., кандидат економічних наук, доцент.
- Досвід організації світового ділового туризму.
Мазій К. О., студентка 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Марусей Т. В., кандидат економічних наук, доцент.
- Сучасна класифікація ділового туризму.
Марійчик М. В., студентка 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Марусей Т. В., кандидат економічних наук, доцент.
- Значення MICE-туризму та перспективи його розвитку.
Сорока І. В., студентка 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Марусей Т. В., кандидат економічних наук, доцент.
- Діловий туризм в Україні: стан і проблеми розвитку.
Скоцеляс К. О., студент 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Марусей Т. В., кандидат економічних наук, доцент.
- Тенденції розміщення туристів в регіонах України.
Пасько О. А., магістрантка 1 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Олійник О. С., кандидат економічних наук.
- Роль виставкового маркетингу в туризмі.
Стандрійчук І. С., магістрантка 1 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Олійник О. С., кандидат економічних наук.
- Туристичний імідж Львівщини.
Конторіз А. В., студентка 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Олійник О. С., кандидат економічних наук.
- Гарячі тури в туризмі.
Дяконюк М. Ю., студентка 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Опря Б. О., кандидат історичних наук.
- Сучасні тенденції розвитку медичного туризму в Україні.
Конторіз А. В., студентка 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Опря Б. О., кандидат історичних наук.
- Сучасні аспекти гостинності в Україні.
Луцков Ю. Ю., магістрантка 2 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Опря Б. О., кандидат історичних наук.
- Буддизм як феномен релігійного туризму.
Марущак М. В., студентка 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Опря Б. О., кандидат історичних наук.
Підсекція Готельно-ресторанної справи
(аудиторія 203 економічного факультету)
Керівник: Олійник О.С., кандидат економічних наук
Секретар: Кавунець А.В., студентка 4 курсу економічного факультету
1. Розвиток релігійного туризму в Україні.
Махун С. А., студент 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Опря Б. О., кандидат історичних наук.
2. Розвиток сфери гостинності в європейських країнах в ХХІ ст.
Нікіфорова К. Л., студентка 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Опря Б. О., кандидат історичних наук.
3. Тенденції розвитку туристичного ринку України.
Смоляк А. М., магістрант 1 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Опря Б. О., кандидат історичних наук.
4. Вплив туристичної інфраструктури на довкілля.
Стандрійчук І. С., магістрантка 1 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Опря Б. О., кандидат історичних наук.
5. Особливості управління персоналом в готельно-ресторанному бізнесі.
Шкоропата Р. В., магістрант 2 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Опря Б. О., кандидат історичних наук.
6. Туристичні місця Поділля – Бакота: історичний аспект.
Марійчик М. В., студентка 3 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Хоптяр А. Ю., кандидат історичних наук.
7. Сучасні реалії та перспективи розвитку малих підприємств в готельно-ресторанному бізнесі.
Ігнатюк Д., студентка 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Олійник О. С., кандидат економічних наук.
8. Способи вирішення проблеми споживчого вибору та максимізації корисності.
Соловйов М., студент 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Олійник О. С., кандидат економічних наук.
9. Оцінка ефективності реклами в туризмі.
Кавунець А., студентка 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Олійник О. С., кандидат економічних наук.
10. Вибір засобів розповсюдження реклами.
Махун С., студент 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Олійник О. С., кандидат економічних наук.
11. Податкова система України: особливості та тенденції.
Дзекар Т., студентка 4 курсу економічного факультету.
Науковий керівник: Олійник О. С., кандидат економічних наук.
РАДА СТУДЕНТСЬКОГО НАУКОВОГО ТОВАРИСТВА
економічного факультету
на 2019 – 2020 н.р.
- Кріль Оксана Василівна (PTB1-B16) – голова Ради СНТ – координація науково-дослідної роботи студентів та підготовка звітної документації щодо роботи СНТ;
- Кицанюк Юлія Станіславівна (Ep1-B16) – інформування студентів про можливість участі у всеукраїнських та міжнародних наукових студентських конференціях, семінарах, конкурсах студентських робіт, олімпіадах;
- Петришина Оксана Вікторівна (GRS1-B14) – інформування студентів про проведення програм наукового обміну студентів та можливості отримання наукових грантів;
- Янчишина Тетяна Олександрівна (Ep1-B17) – допомога у проведені студентських олімпіад, творчих завдань, наукових конференцій та круглих столів;
- Родимюк Тетяна Юріївна (Т1-В16) – моніторинг програм міжвузівської взаємодії щодо наукової роботи студентів;
- Конторіз Анастасія Валеріївна (Т1-В16) – допомога у підготовці випуску студентських наукових видань;
- Маковська Тетяна Петрівна (Mg1-B16) – контроль за участю членів СНТ у засіданнях та зборах Ради;
- Беньковська Дарія Олександрівна (Ep1-B17) – підготовка пропозицій щодо вдосконалення діяльності СНТ факультету.
2018-2019 н.р.
Статті студентів
Л.О.Матвейчук, доктор наук з державного управління, кандидат економічних наук, професор кафедри зазначила, що під її керівництвом підготували статті такі студенти:
1. «Інноваційний менеджмент в туризмі»
Кукурудза Д.В., студент І курсу ОС «магістр» економічного факультету, Т1-М18 групи.
2. «Механізми державного регулювання розвитку туристичної галузі»
Гуцол Я.М., студентка І курсу ОС «магістр» економічного факультету, Т1-М18 групи.
3. «Іміджевий потенціал туризму в Хмельницькій області»
Довідна Д.В., студентка І курсу ОС «магістр» економічного факультету, Т1-М18 групи.
4. «Зарубіжний досвід розвитку сільського зеленого туризму»
Кукурудза О.В., студентка І курсу ОС «магістр» економічного факультету, GRS1-М18 групи.
5. «Стратегії розвитку готельних мереж в умовах глобалізації»
Плахтій Є.В., студент І курсу ОС «магістр» економічного факультету, GRS1-М18 групи.
6. «Інноваційні технології в закладах сфери харчування»
Петик А.В., студентка І курсу ОС «магістр» економічного факультету, GRS1-М18 групи.
Доцент кафедри Опря Б.О., яка зазначила, що під її керівництвом підготували статті такі студенти:
- «Головні аспекти туристського страхування»
Бойко О.І, студентка 3 курсу економічного факультету, T1–B16 групи
- «Сучасні тенденції гостинності в Україні»
Геращенко А. О., студентка 3 курсу економічного факультету, T1–B16 групи
- «Особливості організації туристичних подорожей для людей з обмеженими фізичними можливостями»
Голуб Б.В., студентка 3 курсу економічного факультету, T1–B16 групи
- «Концептуальна модель ресурсу для організації туристичних подорожей»
Дяконюк М.Ю, студентка 3 курсу економічного факультету, T1–B16 групи
- «Філософія гостинності в українському просторі туризму»
Загребельна Н. В., студентка 3 курсу економічного факульт, T1–B16 групи
- «Історичний аспект розвитку готельної справи в Кам’янець-Подільському в ХVI–XIX ст.»
Колбут Я.В.,студентка 4 курсу економічного факультету, T1–B15 групи
- «Проблеми та перспективи розвитку хостелів в Україні»
Маслюк О.І. студентка 3 курсу економічного факультету GRS1–B16
- «Сучасні тенденції розвитку сфери гостинності в Європейських країнах»
Нікіфорова К.Л. студентка 3 курсу економічного факультету GRS1–B16
- «Екстремальний туризм на Поділлі: розвиток спелеотуризму»
Пасько О.А., студентка 3 курсу економічного факультету, T1–B16 групи
- «Великі готельні ланцюги та їх вплив на розвиток готельного господарства»
Поліщук Я.В. студентка 3 курсу економічного факультету GRS1–B16
- «Туризм та його влив на розвиток культури України»
Стандрійчук І.С студентка 3 курсу економічного факультету, T1–B16 групи
Під керівництвом к.т.н., доцента кафедри Веселовської Т. Є. підготували статті такі студенти:
- «Втрачена українська кухня»
Радіонова Ю.В., студентка 1 курсу, GRS1-B18 групи.
- «Вплив єврейської кухні на формування подільської кухні»
Паталашко Ю., Маринович І., студентки 2 курсу економічного факультету, GRS1-B17 групи.
- «Дослідження історії філософської кухні Рівненщини»
Пасько О.А., студентка 3 курсу економічного факультету, Т1-B16 групи.
- «Географічні аспекти розвитку індустрії гостинності на Поділлі»
Загребельна Н.П., студентка 3 курсу економічного факультету, Т1-B16 групи.
- «Розвиток індустрії гостинності (історичні аспекти)»
Петрович О.В., студентка 3 курсу економічного факультету, Т1-B16 групи.
- «Феномен української кухні – взаємовпливи та традиції»
Конторіз А., студентка 3 курсу економічного факультету, Т1-B16 групи.
- «База етнічної кулінарії »
Вдовіченко І.В., студентка курсу економічного факультету, GRS1-В17 групи.
- «Сало – основний продукт української кухні»
Петрук В.О., студент 1 курсу економічного факультету, GRS1-B18 групи.
Науковий керівник – Хоптяр А.Ю., кандидат історичних наук, асистент
- «Сакральні споруди Кам’янця-Подільського, як складова туристичного маршруту міста»
Шірінова О.І., студентка 2 курсу економічного факультету, Т1-B16 групи.