
УЧАСТЬ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У СТВОРЕННІ БРЕНДУ ПОДІЛЬСЬКОЇ КУХНІ
Влітку доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Таїсія Веселовська взяла участь у засіданні робочої групи рестораторів, представників навчальних закладів і провідних закладів ресторанного бізнесу Хмельниччини, що працюють в нішах «автентична гастрономія» та «регіональна кухня Поділля». Зустріч провів заступник начальника Хмельницької ОВА Володимир Юр’єв у м. Хмельницький.
Посилення туристичних можливостей Подільського регіону має стратегічне значення. Усвідомлюючи культурно-патріотичну, бізнесову значимість досліджень щодо впровадження бренду «гастрономічної візитівки Поділля» до заходів залучена кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Перед робочою групою поставлено непросте завдання: віднайти старовинні рецепти, які зародились на нашій малій Батьківщині, сформувати реєстр страв, осучаснити, не втративши автентичності, та створити впізнаваний бренд Подільської кухні.
«Попереду – масштабна робота, яка потребуватиме кропітких досліджень в співпраці з істориками, краєзнавцями та носіями кулінарних традицій Поділля. Адже втілення цього проєкту стане не лише вагомим внеском у збереження нашої культури, але й потужним стимулом для туристичної привабливості й економічного розвитку регіону» –наголошують у Хмельницькій ОВА.
Науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи продовжують долучатись до регіональних проєктів і фахових ініціатив.
Таїсія ВЕСЕЛОВСЬКА, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи К-ПНУ імені Івана Огієнка.

