
ВИКОРИСТАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ МАЙБУТНІМИ ФАХІВЦЯМИ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ
Володіння іноземною мовою є вкрай важливим для майбутніх фахівців у сферах туризму та гостинності. 6 листопада відбулось бінарне заняття з дисциплін «Кулінарна етнологія» та «Іноземна мова за професійним спрямуванням» для студентів спеціальності Готельно-ресторанна справа. Під керівництвом доцента кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Таїсії Веселовської та старшого викладача кафедри іноземних мов Наталії Глушковецької здобувачі вищої освіти пояснювали англійською мовою особливості технології приготування національних страв різних народів і презентували їх для дегустації. Майбутні фахівці заздалегідь самостійно складали технологічні карти англійською.
На занятті, яке проходило у лабораторії етнічної кухні та навчальній лабораторії технології виробництва продукції (товарів, робіт, послуг), були використані сучасні продуктивні технології навчання, що дало можливість інтенсифікувати процес вивчення іноземної мови шляхом розуміння KITCHEN UTENSILS і COOKING VERBS. Студенти свідомо поставились до підготовки і участі у бінарному занятті, оскільки такий досвід є необхідним етапом їх практичної підготовки.
Науково-педагогічні працівники обох кафедр і надалі фокусуватимуть увагу на підготовці молоді до англомовної комунікації у обраній ними професії.

