Лабораторії
Положення про науково-дослідну лабораторію інноваційних технологій у туризмі
Положення про навчальну лабораторію технології виробництва продукції
Положення про лабораторію готельної справи
Положення про лабораторію ресторанного господарства та барної справи
Положення про лабораторію етнічної кухні
Посадова інструкція завідувача навчальної лабораторії виробництва продукції (товарів, робіт, послуг)
Науково-дослідні лабораторії | Навчальна площа м2 | Загальна площа м2 |
Науково-дослідна лабораторія інноваційних технологій в туризмі
Марусей Тетяна Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи. Керівник лабораторії Інформаційний пакет лабораторії Положення про науково-дослідну лабораторію інноваційних технологій в туризмі
Звіт про роботу лабораторії за 2024 р.
Мета і завдання лабораторії: Здійснення наукової діяльності згідно з головними засадами Стратегії розвитку К-ПНУ на 2020-2030 роки, Концепції розвитку наукової та інноваційної діяльності університету на 2021-2025 роки, а також перспективних і поточних планів, що формують за визначеними напрямами науково-дослідної діяльності кафедри туризму та готельно-ресторанної справи; Об’єднання інтелектуальних, фінансових і матеріально-технічних ресурсів у процесі виконання наукових досліджень, у тому числі міждисциплінарних, а також у рамках співпраці з іншими ЗВО, науковими установами; формування динамічних дослідницьких груп із залученням викладачів, аспірантів кафедр та інших структурних підрозділів К-ПНУ до проведення науково-дослідних робіт на базі Лабораторії; Упровадження результатів наукових досліджень в освітній процес кафедри туризму та готельно-ресторанної справи задля оновлення освітніх програм; забезпечення інтеграції освітньої та наукової діяльності здобувачів усіх рівнів; сприяння навчанню за індивідуальною освітньою траєкторією; Залучення обдарованої молоді, аспірантів до виконання кваліфікаційних/дипломних та дисертаційних робіт, а також включення їх у дослідницькі групи, що виконують наукові роботи, проекти на замовлення; Забезпечення орієнтації дослідницько-експериментальної діяльності Лабораторії на виконання робіт, що мають практичну цінність, є затребуваними у сфері інноваційного розвитку і мають потенціал отримання фінансової підтримки (проекти, стартами, грантові пропозиції, госпдоговір ні теми, різні види платних послуг); Стимулювання публікаційної активності науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти, оприлюднення результатів в наукових фахових вітчизняних виданнях (Scopus, Wos та ін.) та інших виданнях, у тому числі електронних. |
25,5 | 113 |
Навчальні лабораторії | ||
Навчальна лабораторія технології виробництва продукції (товарів, робіт, послуг)
Під керівництвом Веселовської Т.Є. проводиться науковий гурток «Дослідження впливу географічно-природничої зони на формування гастрономічних традицій Поділля». В лабораторії проводяться лабораторні заняття з дисциплін: «Технологія продукції ресторанного господарства».. Лабораторія оснащена усім необхідним обладнанням та устаткуванням для приготування харчової продукції.
|
46,2 | 120 |
Навчальна лабораторія готельної справи
В лабораторії проводяться лекційні та практичні заняття з дисциплін: «Організація готельного господарства», «Міжнародна готельна індустрія», «Історія » «Індустрія гостинності та управління сталим розвитком розвитку світового готельно-ресторанного бізнесу» Оснащення: карти, стенди, зразки одягу, наочні посібники, рецепція. |
48,4 | 103 |
Навчальна лабораторія організації ресторанного господарства та барної справи
В лабораторії проводяться лекційні та практичні заняття з дисциплін: «Організація ресторанного господарства», «Барна справа та організація роботи сомельє». Лабораторія оснащена: барною стійкою, вмонтованими шафами для посуду і столової білизни, столами, дошкою та усім необхідним приладдям для викладання даних дисциплін. |
41,3 | 109 |
Навчальна лабораторія етнічної кухні
Лабораторія виконана в стилі «етно» з відповідним оснащенням. В лабораторії проводяться пари з «Кулінарної етнології». |
22,2 | 121 |