«Навчальна практика в готельно-ресторанних комплексах» та «Вступ до фаху»
З 28 вересня по 16 жовтня 2020 року студенти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, економічного факультету першого курсу напряму підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» перебували на практиці «Навчальна практика в готельно-ресторанних комплексах» та «Вступ до фаху».
Під час практики студенти відвідали різні види туристичних ресурсів, як природних так і антропогенних. Їх задача полягала в тому, щоб ознайомитись із роботою різних закладів туристичної галузі зсередини. В рамках проходження практики студенти побували у: місті Сатанів, місті Вінниця, Хотинській фортеці, Меджибізькому замку.
У Кам’янці-Подільському студенти мали можливість завітати та ознайомитись із роботою таких закладів розміщення та харчування як: готель «7 днів», «Гала-готель», Суші-бар «Сакура».
Також студенти відвідали Кам’янець-Подільський державний історичний музей-заповідник, а саме: Старий замок – пам’ятку архітектури XII-XVIII ст.; Ратушу – пам’ятку архітектури XIV-XVIII ст.; Вірменську криницю – вибиту в суцільній скелі в кінці ХVІІ ст.; Галерею мистецтв – колишню духовну семінарію, пам’ятку архітектури XVIII ст.; Музей старожитностей – будинок Вірменського єпископа, пам’ятку архітектури XVII ст.; Виставкову залу – котра знаходиться в центрі нового міста; Туристично-Інформаційний Центр – котрий допомагає спланувати відпочинок, організувати екскурсію містом.
Для студентів також була організована піша екскурсія Кам’янцем-Подільським – одним із найцікавіших середньовічних міст України. Наше місто зачарувало студентів своєю неповторністю, доброзичливістю, толерантністю та комфортом і зацікавило можливостями реалізувати сміливі плани та перспективи.
Після проходження практики студенти зрозуміли, що для успіху у майбутній професії у туристичній та готельно-ресторанній справі потрібно проявляти ініціативу, задавати питання та прагнути до своєї мети у професійній реалізації.
Підготувала: старщий викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Богдана Опря.