Знайомство з традиціями єврейської кухні на лабораторному занятті з Кулінарної етнології
Під час лабораторного заняття з ОК «Кулінарна етнологія», тема: «Єврейська кухня. Особливості та традиції» здобувачі вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа», готуючи страви єврейської кухні, ознайомилися із кулінарними традиціями, що об’єднуються законами кашруту, певної харчової філософії, яка передбачає, що кожний продукт потрібно використати по максимуму, і з невеликої кількості продуктів можна зробити кілька страв. Під керівництвом доцента кафедри Веселовської Таїсії Євгеніївни здобувачі мали досвід ознайомитися з характерними рисами єврейської кухні і приготувати самі популярні страви: Форшмак, Хумус, Фалафель, Латкес, Суфганійот, печиво «Пурим», Бурекас, тощо.
За результатами заняття здобувачі в.о. засвоїли елементи кулінарної культури єврейського народу. Це був цікавий практичний досвід, який розширює горизонти гостинності різних національностей, що проживають на території України.