Новини

Перспективи крафтового туризму Подністров’я: співпраця кафедри туризму та готельно-ресторанної справи з Міжнародним агротуристичним кластером «Дністер 1362»

15 березня в м. Кам’янець-Подільський за фінансової підтримки ООН із промислового розвитку UNIDO Ukraine відбувся круглий стіл «Міжнародний досвід для кластеру: великі перспективи для малого бізнесу».

Організатори – команда Міжнародного агротуристичного кластеру «Дністер 1362». Мета – підвищити конкурентоспроможность Подністров’я на світовому туристичному ринку шляхом кроссекторальної співпраці організацій та запровадження інновацій для сталого розвитку бізнесу і територій.

Від донорів учасників заходу привітала Крістіна Левицька. регіональний координатор UNIDO Ukraine.

До заходу долучилися науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи К-ПНУ. Під час зустрічі обговорили умови співпраці кафедри з крафтовиками з метою їх залучення до освітнього процесу, організації виїзних практичних тренінгів, участі здобувачів у розробці туристичних продуктів із врахуванням місцевої крафтової продукції тощо.

Спікерами круглого столу були експерти: Ольга Гайдамащук («Крафт як туристичний продукт. Європейський досвід»); Юлія Пітенко («Світовий та український досвід руху Slow Food для підвищення конкурентоспроможності малих локальних виробників»); Богдан Шаповал («Послуги і сервіси в УКА для розвитку локальних виробників»), Тарас Ковальчук («Український крафтовий продукт на ринку Європи – це реальність»), Олег Демчук («Навчальні програми для крафтовиків та інші інструменти розвитку»).

Під час зустрічі Наталія Масло презентувала каталог крафтовиків Подністров’я, де  представлено інформацію   про виробників крафтової продукції та народних умільців, переважно з громад Подністров’я.

Щиро дякуємо Олегу Демчуку (експерт із запуску туристичного кластеру проєкту «Сприяння економічному зростанню у Кам’янець-Подільській громаді» (2022 – 2025 р) та створення економічних розвиткових інституцій (2023 – 2024 р) Програма U-LEAD з Європою) за запрошення до такої комунікації, адже перспективним напрямом для туристичної галузі Поділля є саме розвиток крафтового туризму. Тому питанням сьогодення для представників туристичного бізнесу регіону є розробка туристичних маршрутів із врахуванням локальної крафтової продукції; поєднання туристичних подорожей з ознайомленням із процесами її виробництва,  історією  виникнення,  культурою та  традиціями споживання.

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі Вимкнено до Перспективи крафтового туризму Подністров’я: співпраця кафедри туризму та готельно-ресторанної справи з Міжнародним агротуристичним кластером «Дністер 1362»